Mind a(z) 3 találat megjelenítve

VIRÁGOS ILLAT CSALÁD


VIRÁGOS ILLAT – egyértelműen a legnépszerűbb család a nők körében, hiszen fő alkotóelemeik ismert és nagyon kedvelt virágokból állnak.

A női parfümök túlnyomó többsége ide tartozik. Ezen illatoknak 2 fő fajtája van. Az első fajtánál virágcsokor kompozíciókkal találkozhatunk, ahol olyan virágokat raknak egymás mellé amik jól mennek egymással és közösen egyedi élményt alkotnak. A másik fajtánál a hangsúly egy bizonyos virágon van, ami köré a teljes illat épül, de ez a fő alkotóelem végigkísér bennünket az illat viselésének minden pillanatában. A további kiegészítő használata természetesen további alfajokat alkot a családon belül.

Virágos – Gyümölcsös

Ebben az alfajban a gyümölcsös illatanyagok, modernitást, személyiséget és fiatalságot kölcsönöznek az illatokban. Ezek a kombinációk tudnak nagyon eredetiek is lenni ahol a hangsúly a frissességen és élénk érzelmeken van.

Virágos – Aldehíd

Ez az alcsalád 1921-ben vált híressé, amikor a Chanel No.5 elsőként jelent meg a piacon mint kommersz illat, ami ezt a komponenst használta. Az Aldehíd kémiai összetevő szinte csodákat művel az illattal és a variációk skálája nagyon széles. Kiegészítő alkotóként használva kölcsönözhet az illatnak szappanostól – fémesig, vagy éppen teljesen természetes zöldtől – citrusosig terjedő jellemet.

Virágos – Tengeri

Többnyire ebben az alfajban is női alkotások vannak, de megjelennek már szép számban az unisex illatok is. A tengert idéző szintetikus összetevők mellett, tengeri virágok és növények kivonatait ötvözik a szárazföldi virágok elemeivel. Friss és fiatalos alkotások, egyértelműen a modern kor parfümjei.

Virágos – Gurmand

Alapvetően ez az alcsalád a virágos – gyümölcsös kategóriához tartozik, azonban ez a csoport nagyon gyorsan szegmentálódott az évek során. A gurmand jegyeit viselő elemek, mint például a csokoládé, cukor, karamell vagy egzotikus fűszerek egyre dominánsabban jelennek meg ezekben az illatokban, kialakítva ezt a mára már önállóvá vált illat családot.

Virágos – Zöld

Ebben a kategóriában vezetik be a zöld összetevőket, mint például a levelek vagy friss fű akkordokat, amik frissességet és kesernyést visznek az illatba. A friss virágok eredeti illata ezekben a kompozíciókban még jobban ki van emelve és itt már nagy számban találunk unisex alkotásokat.

Virágos – Fás

Szinte kötelező jelleggel ezekben az alkotásokban, a felhasznált domináns virágok kiemelésén és az illat tovább tartásán, mélységén van a hangsúly. Fás elemek és a pézsma ötvözött használata melegséget, tartósságot és enyhe púderséget kölcsönöz az illatnak. Ebben a csoportban már az unisex illatok száma szinte megegyezik a női alkotások számaival, ami igazán lenyűgöző!

 

490Ft29,990Ft